Apotti-järjestelmä otettiin aamuyöllä 24.4. käyttöön Helsingin sosiaali- ja terveystoimessa. Samalla asiakkaat saivat käyttöönsä sähköisen asioinnin Maisa-portaalin.

Käyttöönotto koskee valtaosaa Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluista. Apotti-järjestelmää käytetään nyt seuraavissa palveluissa: terveysasemat, suun terveydenhuolto, psykiatria- ja päihdepalvelut, kotihoito, sairaalat, seniorikeskukset ja palvelutalot, neuvolapalvelut, kehitysvammapoliklinikka, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, lasten puheterapia ja työkyky- ja terveysneuvonta.

Vammaispalveluissa Apotti otetaan käyttöön 29.5. Lastensuojelussa sekä työikäisten ja lapsiperheiden sosiaalipalveluissa, mukaan lukien ehkäisevä ja täydentävä toimeentulotuki, Apotti otetaan käyttöön tämän vuoden marraskuussa.

Henkilöstö muutoksen takana

Asiakas- ja potilasturvallisuuden varmistaminen on järjestelmän käyttöönotossa aina etusijalla. Henkilöstö on koulutettu Apotti-järjestelmän käyttöön.

”Jotta siirtyminen Apottiin sujuisi mahdollisimman sujuvasti, olemme kouluttaneet henkilöstöämme kuukausia sen käyttöön. Osa työntekijöistämme toimii tiimiensä tukihenkilöinä Apotin käytössä”, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo.

”Työntekijät mahdollistavat Apotin tuoman positiivisen muutoksen. Haluamme jo tässä vaiheessa kiittää henkilöstöä hyvästä työstä Apotin käyttöönotossa”, Turpeinen jatkaa.

Apottia siirtyi nyt käyttämään noin 12 000 Helsingin työntekijää.

Asiakkaat käyttävät nyt Maisaa

Sähköisessä asioinnissa siirryttiin Apotin käyttöönoton myötä käyttämään Maisa-palvelua.

”Maisa tekee sähköisestä asioinnista asiakkaalle sujuvampaa ja yksinkertaisempaa”, toteaa Turpeinen.

Maisaa voi käyttää verkossa osoitteessa www.maisa.fi tai mobiilisti lataamalla ilmaisen Maisa-sovelluksen sovelluskaupasta. Maisaan kirjaudutaan joko pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Apotti otettiin käyttöön Helsingin lisäksi Kauniaisten ja Keravan sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä osassa HUSia. Lisätietoja voit lukea Apotti Oy:n uutisesta. Käyttöönotto on tähänastisista suurin.

Tietoa verkkosivuilla

Apotin käyttöönottoon liittyviä ajankohtaisia vaiheita voi seurata Helsingin kaupungin verkkosivuilla: Apotin käyttöönoton seuranta.

Kaupungin verkkosivuille on koottu tietoa Apotin käyttöönoton aiheuttamista muutoksista:

Kuva: Virpi Velin