Omaolo.fi-verkkopalvelu monipuolistui entisestään  lokakuun lopulla. Helsinkiläisile avautui lokakuussa uudet sähköiset hyvinvointivalmennukset alkoholin käyttöön sekä lapsiperheiden ja parisuhteen hyvinvointiin liittyen. Nämä täydentävät edelleen kesäkuussa käyttöön otettuja liikuntaan, painonhallintaan, ravitsemukseen ja uneen liittyviä hyvinvointivalmennuksia ja terveystarkastusta.

Omaolo palvelee vihdoin laajasti myös englanninkielellä.

Kesäkuussa käyttöön otetun terveystarkastuksen ja kaikki oirearviot voi tehdä nyt myös englanniksi. Terveystarkastuksessa asiakas saa kattavan raportin terveydentilastaan sekä tarvittaessa suosituksen lähettää tarkastus ammattilaiselle.

Englanninkielisissä oirearvioissa ovat mukana kaikki tutut arviot esimerkiksi päänsärystä, korvan kivusta ja lukkoisuudesta sekä alaselkäkivusta. Jos vaihtoehdoista ei löydy sopivaa oiretta, asiakas voi täyttää yleisen oirekyselyn. Jo aiemmin englanniksi on löytynyt koronaoirearvio.

”Helsinkiläinen voi hyödyntää Omaoloa entistä kokonaisvaltaisemmin terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen, kun mukaan on saatu uusia hyvinvointivalmennuksia”, toteaa johtava ylilääkäri Marja-Liisa Lommi.

”On hienoa, että saamme mukaan myös englanninkielisiet oirearviot ja terveystarkastuksen. Omaolo palvelee nyt selvästi paremmin sellaisia kaupunkilaisia, jotka eivät puhu äidinkielenään suomea tai ruotsia”, Lommi sanoo.  

Hyvinvointivalmennukset, terveystarkastus ja oirearviot ovat kaikkien hyödynnettävissä omaolo.fi-sivuilla ja ne voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta.

Omaoloa voi käyttää ilman tunnistautumista. Jos asiakkaan vaiva vaatii ammattilaisen arviota, asiakasta pyydetään tunnistautumaan palveluun esimerkiksi omilla pankkitunnuksilla. Omaolo-verkkopalvelun kautta saa tarvittaessa yhteyden ammattilaiseen ympäri vuorokauden, mikäli oireen kiireellisyys sitä edellyttää. 

Omaolo-verkkopalvelu löytyy osoitteesta omaolo.fi.