Helsingin kaupungin kanssa yhteistyötä tekevän Vastuu Groupin MyDataShare -operaattorialusta on palkittu European Identity & Cloud Award 2021 –palkinnolla.

Helsinki käyttää alustaa apuna OmaData-työssään. OmaData on periaate henkilötietojen hallinnalle. Sen mukaan ihmisillä on oltava mahdollisuus hallita, hyödyntää ja luovuttaa eteenpäin heistä kerättäviä henkilötietoja. Vastuu Groupin operaattorialusta helpottaa tiedon liikkumista teknologian, prosessien ja ihmisten välillä mahdollisimman vaivattomasti, tietoturvallisesti ja yksilön suostumukseen perustuen.

”Ennakoivien ihmislähtöisten palveluiden luominen asukkaille on keskeinen tavoite Helsingin kaupungin digitalisaatio-ohjelmassa. Helsinki on kansainvälinen edelläkävijä ihmiskeskeisten palveluiden rakentamisessa OmaData-periaatteiden mukaisesti ”, sanoo Helsingin kaupungin digitaalisaatiojohtaja Mikko Rusama.

Vastuu Groupin varatoimitusjohtaja ja MyData-toimintojen johtaja Mika Huhtamäki puolestaan sanoo, että intuitiiviset, luotettavat ja ihmislähtöiset palvelut ovat välttämättömiä toimiville kaupungeille.

”Jatkuvalla yhteistyöllä Helsingin ja kansainvälisen MyData Global -verkoston kanssa olemme pystyneet harmonisoimaan ja parantamaan OmaData -periaatteita käytännössä tarjotaksemme parempia palveluja asukkaille”, Huhtamäki toteaa.

Lue lisää:

Helsinki haluaa käyttää kaupunkilaisdataa asukkaiden hyväksi – asukkaiden ehdoilla

Helsinki liittyy kansainväliseen MyData Global -verkostoon