Reilu miljoona asiakasta on luonut HSL-tunnuksen itselleen. Tunnuksella voi ladata korttia verkossa, ostaa kausilipuja sovelluksella, tilata poikkeustiedotteet ja uutiset sähköpostiin sekä ostaa kaupunkipyörien käyttöoikeutta. 

Verkkopalveluja uudistetaan. Uusilla verkkosivuilla käyttäjä voi tunnuksen avulla saada entistä henkilökohtaisempia palveluja kuten kohdennettua tietoa suosikkilinjojen poikkeusreiteistä. Osa nettisivujen sisällöstä ja Reittiopas räätälöityy jatkossa käyttäjän tarpeiden mukaan.

HSL-tunnus on HSL:n digitaalisten palveluiden yhteinen käyttäjätunnus, jolla asiakas pääsee kirjautumaan omalla sähköpostiosoitteellaan ja vain yhtä salasanaa käyttämällä useisiin HSL:n palveluihin.

HSL-tunnus tuli nykymuodossaan käyttöön keväällä 2015. Viimeisin kasvusysäys on tullut HSL-korttipalvelun myötä. Sovellus on jo yli kahdella miljoonalla käyttäjältä, joista lähes puolet käyttää myös HSL-tunnusta.

- HSL-sovelluksen käyttäjämäärä on edelleen kasvussa. Korona on entisestään siirtänyt asiakkaitamme fyysisistä kanavista digitaalisiin eli HSL-sovellukseen ja nettilataukseen, kertoo Mari Flink HSL:stä. - Kehityssuunta on hyvä, koska näissä kanavissa lipunosto ja asiointi tapahtuu ilman lähikontakteja ja kosketuksia hygieenisesti ja turvallisesti. Myös matkan aikana digituotteella voi matkustaa ilman lippulaitteiden käsittelyä.

Lisää aiheesta
HSL

Kuva: HSL Helsingin seudun liikenne