Miten työkulttuuria voidaan johtaa kaupunkiorganisaatiossa, jonka palkkalistoilla on lukuisia erilaisia työtehtäviä kapellimestarista karjakkoon? Vai seuraako yrityksistä vääjämättä pelkkää kakofoniaa? Mikä kaupungin henkilöstöä yhdistää?

Maailman toimivimman podcastin yhdeksännessä jaksossa Helsingin kaupungin digijohtaja Mikko Rusama vierailee Trainer’s Housen markkinointijohtaja Jari Sarasvuon luona. Jakson keskustelussa pohditaan, miten yrityskulttuuria voi muuttaa, jos sitä näe. Mitä Sarasvuo ajattelee Helsingin kaupungin organisaatiokulttuurista, ja uskooko hän, että sitä voi tai pitäisi muuttaa? Onko digitalisaatio vääjäämätön voima, joka tulee muuttamaan kaupunkeja joka tapauksessa? Ja jos kulttuuri on villi voima, miten sen voi valjastaa omaksi avuksi?

Maailman toimivimman podcastin jaksossa esitetään myös ennustuksia johtamisen tulevaisuudesta ja pohditaan, milloin kaupunki uhkaa unohtaa omien asiakkaittensa palvelun.

Podcast-sarjastaajatuksia ja näkökulmia Helsingin digitalisaatioon

Miten Helsingistä tulee maailman toimivin ja parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki? Ajatuksia tähän tarjotaan Helsingin kaupungin omassa podcast-sarjassa, joka haluaa luonnollisesti olla podcastien sarjassa maailman toimivin.

Noin kahden viikon välein ilmestyy uusi jakso sarjassa, jossa Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama keskustelee digitalisaatiosta kymmenen mielenkiintoisen vieraan kanssa. Podcastissa kuullaan myös Helsingin kaupungin omien digitalisaation muutossankarien tarinoita. Aiemmat jaksot voit kuunnella listasta tämän uutisen lopusta ja ne löytyvät muun muassa Spotifyssä. Voit tilata podcastin itsellesi sinulle sopivalla tavalla tästä linkistä. 

Jaksot:

Jari Sarasvuo: Uskotko Helsingin muutokseen?

Teemu Roos: Tekeekö tekoäly kaupungista paremman? 

Taru Tujunen: Miten muutosralli pidetään päällä?

Henkka Hyppönen: Voiko digitaalisessa muutoksessa saada pikavoittoja?

Fatim Diarra: Pitääkö pyytää lupaa vai pyytää anteeksi? 

Tiia Rantanen: Miten kaupungin viestinnästä saisi kiinnostavampaa?

Antero Vartia: Miten löytää oikeanlainen visio? 

Lauri Ratia: Miten rakennetaan muutokseen kykenevä tiimi?

Jan Vapaavuori: Miksi digitaalisuus pakottaa kaupungin muuttumaan?

Kolahtiko vai ei? Anna podcastista risuja ja ruusuja osoitteeseen  maailmantoimivinpodcast@hel.fi.

Uutisen kuva: Veera Luoma-aho.