Onko mokaaminen vapauttavaa? Virheitä sattuu kaikille, mutta fiksu on se, joka ei tee samaa virhettä kahta kertaa. Maailman toimivimman podcastin viides vieras, Helsingin kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra kertoo, milloin on asiallista pyytää anteeksi ja miten dinousauruksen kulttuuria muutetaan.

”Tuollainen ei ole ihan tapana”, sanottiin Fatim Diarralle usein, kun hänestä tuli kaupunginvaltuutettu. Helsingin digijohtaja Mikko Rusama pohtii Diarran kanssa kokeilukulttuuria ja sitä, mitä tapahtuu, kun kaupungin kaltainen organisaatio tahtoo kokeilla. Kaupunkilaista kun harvoin kiinnostaa se, kuka palvelut tuottaa, kunhan homma toimii. Miten ihmiset valtuutetaan toimimaan kaupungin kaltaisessa valtavassa organisaatiossa, ja ollaanko myös epäonnistuvat kokeilut ihan oikeasti valmiita hyväksymään?

Miten kaupunkilaiset saadaan muuttamaan kaupunkia itse?

Jaksossa kuullaan myös Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitiota, joka kertoo, miten kaupunkilaiset voi saada muuttamaan kaupunkia itse. Ja kuinka kaupunkilaisia voidaan paremmin kuulla ja osallistaa kaupungin päätöksenteossa. Tärkeää on, että ihmisten täytyy kokea kaupungin kuuluvan heille.

Helsinki haluaa olla maailman toimivin ja parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Miten tämä oikein tapahtuu? Ajatuksia ja näkemyksiä aiheeseen tarjotaan Helsingin kaupungin omassa podcast-sarjassa, joka haluaa luonnollisesti olla podcastien sarjassa maailman toimivin.

Noin kahden viikon välein ilmestyy uusi jakso sarjassa, jossa Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama keskustelee digitalisaatiosta kymmenen mielenkiintoisen vieraan kanssa. Podcastissa kuullaan myös kahdeksan Helsingin kaupungin oman digitalisaation muutossankarin tarinat. Keskustelemassa ovat olleet jo pormestari Jan Vapaavuori, Stockmannin hallituksen puheenjohtaja  Lauri Ratia ja Compensate-säätiön perustaja AnteroVartia sekä Kaverin puolesta kyselen –podcastin ylläpitäjä Tiia Rantanen. Viisi ensimmäistä jaksoa on nyt kuultavissa Spotifyssä. Voit tilata podcastin itsellesi sinulle sopivalla tavalla tästä linkistä.

Jaksot:

Fatim Diarra: Pitääkö pyytää lupaa vai pyytää anteeksi? 

Tiia Rantanen: Miten kaupungin viestinnästä saisikiinnostavampaa?

Antero Vartia: Miten löytää oikeanlainen visio? 

Lauri Ratia: Miten rakennetaan muutokseenkykenevä tiimi?

Jan Vapaavuori: Miksi digitaalisuus pakottaa kaupungin muuttumaan?

Kolahtiko vai ei? Anna podcastista risuja ja ruusuja osoitteeseen  maailmantoimivinpodcast@hel.fi.

Sivun kuva: Veera Luoma-aho