Miten ihmiset saadaan mukaan digitaaliseen muutokseen? Haasteita voi tulla varsinkin silloin, jos yksilön ja organisaation etu eivät kohtaa. Entä onko pakko paras muusa, vai riittääkö hellä suostuttelu? Helsingin digijohtaja Mikko Rusama keskustelee Taru Tujusen kanssa siitä, miten muutosralli pidetään yllä, kun muutos ei ole projekti vaan jatkuva asiaintila.

Viestintätoimisto Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen kertoo Maailman toimivimman podcastin seitsemännessä jaksossa, miksi ihmiset muuttuvat usein paljon nopeammin kuin organisaatiot. Tujunen ja Rusama pohtivat myös, että kaikki mitä voidaan digitalisoida, tullaan vielä digitalisoimaan, ja tämän ymmärryksen lisääminen erityisesti julkisen sektorin sisällä on fundamentaalisen tärkeää. Samalla julkisen sektorin paras tapa pitää tulevaisuudessa puolensa, on reippaasti tarttua niihin mahdollisuuksiin, mitä digitalisaatio kaupungille tarjoaa.

Helsinki tekee jo nyt monia asioita hyvin ja olemme haluttu yhteistyökumppani ulkomailla. Tujunen onkin sitä mieltä, että kaupunki tarvitsee lisää digitalisaation soihdunkantajia. Samalla johtamisen tehtävä on mahdollistaa se, että ihmiset voivat olla parhaimmillaan ja tehdä hämmästyttäviä asioita.

Mitenjakamistaloutta voi tuoda merelliseen Helsinkiin?

Jakson digimuutossankari on Ahti-hankkeen projektipäällikkö MiiaMarttiini. Meri on osa Helsingin DNA:ta ja Ahti-palvelun tavoitteena on tuoda yhteen merellisen pääkaupunkiseudun kiinnostavimmat palvelut ja kohteet. Kaupungin ja yritysten yhteistyöllä voidaankin auttaa merellistä toimintaa kukoistamaan. Tavoitteena on mahdollistaa urbaania saaristolaiselämää ja että Helsingin merelliset palvelut olisi jatkossa entistä helpompi löytää.

Podcast-sarjastaajatuksia ja näkökulmia Helsingin digitalisaatioon

Helsinki haluaa olla maailman toimivin ja parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Miten tämä oikein tapahtuu? Ajatuksia ja näkemyksiä aiheeseen tarjotaan Helsingin kaupungin omassa podcast-sarjassa, joka haluaa luonnollisesti olla podcastien sarjassa maailman toimivin.

Noin kahden viikon välein ilmestyy uusi jakso sarjassa, jossa Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama keskustelee digitalisaatiosta kymmenen mielenkiintoisen vieraan kanssa. Podcastissa kuullaan myös kahdeksan Helsingin kaupungin oman digitalisaation muutossankarin tarinaa. Keskustelemassa ovat olleet jo aiemmin JanVapaavuori, Lauri Ratia, Antero Vartia, Tiia Rantanen, Fatim Diarra ja HenkkaHyppönen. Seitsemän ensimmäistä jaksoa on nyt kuultavissa muun muassa Spotifyssä. Voit tilata podcastin itsellesi sinulle sopivalla tavalla  tästä linkistä

Jaksot:

Taru Tujunen: Mitenmuutosralli pidetään päällä?

Henkka Hyppönen: Voikodigitaalisessa muutoksessa saada pikavoittoja?

Fatim Diarra: Pitääkö pyytäälupaa vai pyytää anteeksi? 

Tiia Rantanen: Miten kaupunginviestinnästä saisi kiinnostavampaa?

Antero Vartia: Miten löytääoikeanlainen visio? 

Lauri Ratia: Mitenrakennetaan muutokseen kykenevä tiimi?

Jan Vapaavuori: Miksidigitaalisuus pakottaa kaupungin muuttumaan?

Kolahtiko vai ei? Anna podcastista risuja ja ruusuja osoitteeseen  maailmantoimivinpodcast@hel.fi.

Uutisen kuva: Veera Luoma-aho