Vaikka fyysinen liikkuminen on koronaepidemian takia rajoitetumpaa, voi Helsinkiin tutustua nyt myös virtuaalisesti kolmiulotteisessa Minecraft-maailmassa. Minecraft on suosittu, kuutioihin perustuva avoin pelimaailma, jonne voi nyt siis uppoutua rakentamaan vaikkapa maailman toimivinta kaupunkia. Minecraft-Helsinki3D+ kattaa ydinkeskustan alueen Katajanokalta Kamppiin ja Kruununhaasta aina Ullanlinnan eteläkärkeen asti.

Minecraft-Helsinki3D+ on tuotettu avoimena datanakin saatavilla olevista kaupunkimalli- ja paikkatietoaineistoista. Minecraftatussa Helsingissä yhden kuution särmän pituus vastaa todellisuudessa yhtä metriä.

Rakenna,seikkaile, tarkkaile – vain mielikuvitus on rajana Minecraft-Helsingissä

Minecraftin Helsinki-maailma tarjoaa erityisesti nuorille ja kouluikäisille tutun oppimisen toimintaympäristön, joka aktivoi nuoria kokeilujen kautta oivalluksiin. Mitä Kauppatorille tai muualle tuttuun Eteläsataman ympäristöön voisi rakentaa? Tai millainen olisi unelmien kaupunkikeidas? Miltä kuulostaisi etäpiknik virtuaali-Ulliksella?

”Kun korona-aika rajoittaa fyysistä liikkumista, halusimme tarjota nyt erityisen paljon kotona oleskeleville, niin vanhoille kuin uusille Minecraft-pelaajille iloa ja tehdä Helsinki-maailman pelialustaksi. Pelimaailma tarjoaa lähes rajattomasti mahdollisuuksia: peli on virtuaalinen kosketus kaupunkiin ja oikein käytettynä erittäin hyödyllinen sekä sosiaaliseen kanssakäymiseen että opetukseen. Tervetuloa kaveriporukalla hengaamaan Minecraft-Helsinkiin, sekä rakentamaan unelmakaupunkia yhdessä!” iloitsee erityissuunnittelija Enni Airaksinen, joka on ollut mukana luomassa Minecraft-Helsinki3D+ maailmaa.

Minecraft soveltuu monipuolisuutensa ansioista kaikenikäisille pelaajille. Minecraftissa voi tutkia ja muokata valmiita maailmoja, joiden esikuvina toimivat todelliset kaupungit ja monenlaiset mielikuvitukselliset utopiat. Minecraft-pelin tavoitteet ovat sekä viihteellisiä että opetuksellisia: pelimaailma saa ajattelemaan luovasti, testaamaan ideoita käytännössä ja tekemään ne näkyviksi.

Minecraft-Helsinki3D+ on nyt ladattavissa HRI-palvelusta. Lisätietoja Helsinki3D+ -mallista löytyy täältä.