Projekti

Palautetta tien päältä? – Kokeile Helsinki-sovellusta

  • Selvitys
  • Alfa
  • Beta
  • Tuotanto
  • Poisto

Helsinki-sovellus tuo helsinkiläisille uudenlaisia mahdollisuuksia osallistua. Kaupunki kaipaa helpompaa keinoa olla yhteydessä kaupunkilaisiin, kun taas kaupunkilaiset haluavat vinkkejä kiinnostavista tapahtumista ja tietoa itseä koskettavista kaupungin päätöksistä.

Sovelluksen ensimmäisessä vaiheessa tehdään palautteen antaminen tosi helpoksi. Voit ottaa kuvan kännykällä ja lähettää sen kaupungille. Sen jälkeen voit sovelluksen kautta seurata, miten ongelmaa korjataan.

 

Aiheesta blogissa: "Koko kaupunki kännykässä"

Kokeile:

Lataa Google Playsta App Store BadgeHelsinki-sovelluksen beta-versio Play-kaupassa.
Android-laitteille.

Helsinki-sovelluksen beta-versio App Storessa.
iOS-laitteille.

 

Lisää aiheesta: Digitaalinen Helsinki -ohjelma 2016–2017

Asiakaskokemussimulaatio

Digitaalisen Helsingin asiakaskokemussimulaatio on koulutus, jossa kaupungin työntekijät määrittelevät itselleen tulevaisuuden toimenkuvan vuoteen 2022 kaupungin asiakaskokemuksen kehittäjinä.

Lue lisää

Digitaaliset palvelupolut

Digipalvelujen käytettävyyttä edistetään myös tutkimalla miten käyttäjät kokevat kaupungin nykyiset sähköiset palvelut. Kun helsinkiläinen esimerkiksi hakee vuokra-asuntoa tai avustusta järjestölleen, hakuprosessin tulee olla helppo, sujuva ja kitkaton. Sellainen että digitaaliselle palvelupolulle palaa tarvittaessa mielellään uudestaan.

Lue lisää

Tekoäly ja me

Tekoäly ja me on kaupungin kokeilutoimintaa tukeva koulutus, jossa opitaan tekoälyn mahdollisuuksista asiakaskokemuksen kehittämisessä. Koulutuksessa konseptoidaan tekoälytyökavereita joiden kanssa harjoitellaan töiden tekemistä osana tulevia digikokeiluja.

Lue lisää

Helsinki Oppii

Helsinki Oppii on Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen digitalisaatiota tukeva verkkosivusto. Sivustolla voi tutustua oppimisen toteutuksiin esimerkkien avulla ja poimia ideoita omaan opetukseensa.

Lue lisää

Tilat avoimiksi -kokonaisuus

Helsinki etsii käytännön digitaalisia ratkaisuja tilojensa joustavampaan käyttöön. Kaupunki omistaa paljon mielenkiintoisia tiloja, mutta niiden käyttö vaihtelee. Miten tyhjät tilat avattaisiin kaupunkilaisille?

Lue lisää

Palautejärjestelmä

Helsingin kaupungin palautejärjestelmä on yksi luukku kaikille ehdotuksille, kysymyksille, palautteille, mielipiteille, kiitoksille ja moitteille.

Lue lisää

Digineuvonta

Sujuvamman arjen takaamiseksi Helsingin kaupunki tarjoaa yhteistyössä järjestöjen kanssa tukea sähköiseen asiointiin ja tietotekniikan hyödyntämiseen. Ohjausta ja neuvontaa on tarjolla myös tietokoneiden, tablettien ja älypuhelimien käyttöä koskien. Internetin palveluihin, kuten tiedonhakuun ja sähköpostin käyttöön, voi saada myös apua. Tällaista digineuvontaa on saatavilla useissa toimipisteissä eri puolilla kaupunkia.

Lue lisää