Projekti

Resurssienvarausrajapinta kuuteen kaupunkiin

  • Selvitys
  • Alfa
  • Beta
  • Tuotanto
  • Poisto

Suomen kuusi suurinta kaupunkia kehittävät yhdessä avointa resurssienvarausrajapintaa, jonka kautta voi varata kaupungin vapaita tiloja, esimerkiksi kirjastojen kokoustiloja. Rajapinnan kautta voi etsiä vapaita tiloja, varata niitä, muokata varauksiaan ja perua varuksen. Rajapinta mahdollistaa varauspalvelun laajentamisen myös esimerkiksi välineiden vuokraamiseen.

 

Rajapinta on avoin, joten sen päälle voi kuka tahansa pystyttää oman varauspalvelunsa. Kullekin kaupungille tehdään oma rajapinta, joka on yhteensopiva muiden kanssa. Näin yhteen kaupunkiin tehty palvelu toimii myös muissa. Rajapinnat pyritään saamaan testikäyttöön vuoden 2017 alussa.

 

Resurssienvarausrajapintaa kehitetään yhteistyönä kuuden suurimman kaupungin, Helsingin kaupungin Respa-kehitystiimin ja yritysten kanssa. Kehitystyötä vetää Forum Virium Helsinki.

 

Rajapintamääritelmä löytyy osoitteesta: https://github.com/6aika/api-resurssienvaraus

 

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu.

 

Rajapintayhteistyö on osa 6Aika Avoin data ja rajapinnat -kärkihanketta. Hankkeessa kaupunkien tuottamaa tai keräämää dataa tarjotaan mahdollisimman laajasti kenen tahansa käyttöön ja datan avaaminen vakiinnutetaan kuutoskaupunkien normaaliksi toiminnaksi.

 

Ota yhteyttä:

Projektipäällikkö Annukka Varteva

annukka.varteva@forumvirium.fi

Puh. 040 522 7407