Esittely

Helsinki + Digitaalisaatio = Ihmisen muotoinen kaupunki

Helsinki aikoo kaupunkistrategiansa mukaan olla maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Se tarkoittaa käytännössä, että Helsinki kehittää jatkossa vaikuttavia, esteettömiä ja ihmiskasvoisia palveluja yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Tavoitteena on arjen sujuvuus.

Digitaalisuus tuo palvelut sinne, missä kaupunkilaiset ovat. Kun useammat hoitavat asioitaan verkossa, vapautuu aikaa auttaa kasvotusten niitä, jotka eivät voi hoitaa asioita sähköisesti ja niitä jotka tarvitsevat muitakin kuin yksinkertaisimpia palveluita.

Digitaalisatiota vauhdittamaan kaupungille valitiin syksyllä 2018 digitalisaatiojohtaja. Digijohtaja Mikko Rusama kartoitti kaupungin digitalisaation nykytilan yhdessä työryhmän kanssa. Ryhmä valmisteli kaupungille digitalisaatio-ohjelman, jota aletaan toteuttaa vuonna 2019. Lue lisää »

Digi.hel.fi-sivustoa päivitetään kertomaan uuden digiohjelman käytännön vaikutuksista sitä mukaa, kun suunnitelmaa aletaan toteuttaa.

Digitaalinen Helsinki -ohjelma lähtölaukauksena

Digitaalinen Helsinki -ohjelma vauhditti vuosina 2016–2017 kaupungin palvelujen digitalisointia avoimesti ja yhdessä kokeillen. Ohjelmalla tuotettiin muun muassa yhteisiä kehittämisen tapoja ja välineitä sekä edistettiin yhteisiä kehittämisen teemoja kuten Tilat avoimeksi. Lisäksi se tuotti kehitysehdotuksia kaupungin olemassa oleviin sähköisiin palveluihin ja palvelukokonaisuuksiin. Ohjelma myös tuki kaupungin digitalisaation nykytilan kartoitusta ja yhteisen tavoitetilan synnyttämistä uutta kaupunkistrategiaa varten.

Digi.hel.fi-sivusto on tuotettu osana Digitaalinen Helsinki -ohjelmaa.

#digihelsinki