Esittely

Helsinkiläisille, henkilökohtaisesti

Helsingin kaupunkistrategian tavoitteena on olla maailman toimivin ja parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Ensimmäiseen ei päästä ilman toista ja siksi kaupungin koko strategia ponnistaa digitalisaatiosta.

Digitalisaatiota edistää vuonna 2019 käynnistynyt digiohjelma, josta kerrotaan tällä sivustolla.


Digitalisaatio on mahdollisuus kehittää parempia palveluita. Käytännössä tarkoitamme, että kaupungin tarjoamat palvelut ennakoivat helsinkiläisten tarpeita ja vastaavat niihin nykyistä henkilö­kohtaisemmin.

Digitalisaatiota hyödyntävässä Helsingissä tärkeitä palveluita voi käyttää ajasta ja paikasta riippumatta. Digipalvelun ja ihmisen kohtaamisen väliltä voi valita yhä useammin. Tavoitteena on, että Helsingin palvelut löytyvät helposti ja niiden käyttö käy kaikilta.

Digitaalisuuden avulla voidaan tiivistää sisäistä yhteistyötä, parantaa tiedonkulkua ja vähentää tämän muutoksen avulla kaupunkilaisten tarvetta juosta toimipisteiden välillä. Helsingin digitalisaatio ei tarkoita ihmiskohtaamisten loppua vaan jokaiselle sopivien vaihtoehtojen lisääntymistä.

Digitalisaation avulla helsinkiläisten ulottuville voidaan tuoda omiin tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin personoituja digitaalisia palveluita. Tätä ei ole tehty ennen.

Toimiva digitalisaatio edistää tasa-arvoa ja yhteistyötä sekä parantaa helsinkiläisten hyvinvointia. Kehittyksen askeleita otetaan kokeillen ja kokeiluista oppien. Matkaa tehdään yhdessä, jotta Helsingissä on jatkossakin hyvä elää, asua, oppia, yrittää ja työskennellä.


Lue myös siitä Miksi panostamme digitalisaatioon? tai Tutustu tarkemmin digiohjelman hankkeisiin.

Mietitkö vaikuttaako digitalisaatio sinuun? Lue vastaus täältä »

#digihelsinki


Digiohjelman viisi kokonaisuutta muodostavat pyramidin:

Digitalisaation pyramidi


Digitaalinen Helsinki -ohjelma lähtölaukauksena

Digitaalinen Helsinki -ohjelma vauhditti vuosina 2016–2017 kaupungin palvelujen digitalisointia avoimesti ja yhdessä kokeillen. Ohjelma myös tuki kaupungin digitalisaation nykytilan kartoitusta ja yhteisen tavoitteiden luomista nykyistä kaupunkistrategiaa varten. Lue lisää »