Teema

Digitalisaation työkalut

Kaupunki luo digitalisaation tueksi oppaita, materiaaleja ja työkaluja, jotka ohjaavat kehitystä yhteiseen suuntaan.

Helsingin digipalveluiden kehittämisopas auttaa kaupungin organisaatiota ja sen yhteistyökumppaneita, kuten yrityksiä ja muita kehittäjiä, noudattamaan yhteisiä periaatteita ja käyttämään sopivia työkaluja, kun kaupungin digitaalisia palveluita suunnitellaan ja rakennetaan.

Kehmet- eli kehittämismenetelmäsivusto tarjoaa kaupungin työntekijälle apua, kun mietitään digitoiminnan kehittämistä tai hankeen tai suuremman hankekokonaisuuden edistämistä.

Asiakaspalvelumallin ja siihen liittyvien asiakaspalvelun käsikirjan ja työkirjan avulla edistetään kaupungin asiakaspalvelun asiakaslähtöisyyttä, yhdenmukaisuutta ja palvelun vaikuttavuutta.

Ota yhteyttä

Teeman projektit

Kehittämismenetelmät

Kehittämismenetelmät-sivusto tarjoaa apua etenkin kaupungin työntekijöille, silloin kun pitää kehittää toimintaa tai edistää hanketta tai suurempaa hankekokonaisuutta.

Lue lisää

Digipalveluiden kehittämisopas

Helsingin digipalveluiden kehittämisopas auttaa sekä digitaalisten palvelujen yleisessä kehittämisessä että kokeilujen toteuttamisessa.

Lue lisää

Asiakaspalvelumalli

Helsingin asiakaspalvelumallilla edistetään kaupungin asiakaspalvelun asiakas-lähtöisyyttä, yhdenmukaisuutta ja palvelun vaikuttavuutta. Malli perustuu viiteen hyvän asiakaspalvelun periaatteeseen.

Lue lisää